UNNSKYLD, Håvard!

Jeg innrømmer at Karibien er bra. Krystallklart hav, hvite strender og superhyggelige folk. Verd strevet.

C4Ca93Ad 8E4E 4Bb7 B79C 3B0238Fa2A85

Kapteinens første bad på Barbados

Starter hver dag med bading rundt båten og en skvett ferskvann over kroppen etterpå. Sto klar i dusjkjolen allerede da vi ankret opp i Barbados etter 16,5 døgn med våtservietter og saltvannsdusj fra bøtte, men det tok mange dager før jeg faktisk fant en dusj. Ble forøvrig splæsja ned av saltvann hver gang vi skulle inn på og ut fra stranda med gummibåten på Barbados, heldigvis i varierende mengde. Da vi trodde vi var blitt gode på å se an bølgene fikk vi oss støtt og stadig en påminner om at havet er sjefen. Alle klærne har saltrender og jeg ble godt vant til å være grader av våt hver gang vi var i byen.

5B6F25F8 1775 45A9 B595 C9A60D111717

Ankomst foreviget av SkyDansceren Geir Barstein. Fotograf, gledesspreder, kokk, barnevakt og en jeg gleder meg til å møte igjen!

Båtlivet, Atlanterhavskryssingen og Barbados har vært positivt grensesprengende. Jeg er tøffere og mindre redd for bakterier og matforgiftning enn før. Først mistet vi vannet på badet midt i Atlanteren. Den varme håndvasken ble erstattet av en sprut saltvann, gniing med såpe, mer saltvann og liten dasj ferskvann. All oppvask ble tatt i Zalo-saltvann, dog oppvarmet, og jeg bestilte mat på steder jeg tidligere ville vært ekstremt skeptisk til. For eksempel på bar og restaurantbussen til Christina. Ble geleidet dit av min nye venn, den øldrikkende sjåføren Freddy. Rune, som hadde flyttet ut av sykehuset og inn på Hilton, var med første gangen. «Welcome, come and join everybody!», sa Christina og bød oss plaststoler ved det runde fellersbordet bak bussen. Vi håndhilste og pratet med alle som kom og gikk. De tilbød mat og jeg priste meg lykkelig over at vi allerede hadde avtale om at Freddy skulle kjøre oss til en anbefalt restaurant i nabobyen senere på kvelden. På vei dit ble Visa-kortet mitt slukt i minibanken, mest sannsynlig fordi det har krøllet seg i begge ender etter røff medfart på båten. Freddy kjørte meg tilbake til banken neste dag og etter en time ble det klart at jeg skulle få kortet tilbake. Mot alle regler og kun fordi det var bilde av meg på baksiden. Norske banker bør aldri slutte med bilder på Visa-kortene!

D5F44A00 Bf8A 4B23 Bff6 302Ed264985A

Det ble mange besøk til bar og restaurantbussen Christina’s delights. En gang i fem timer mens Eiril var hos frisøren i nabobygget. Håret hennes ble til en stor dread over Atlanteren. Fantastisk salong og flere jevnaldrende å snakke med for henne.

16953721 645A 43F5 96F8 C4362C2Ce626

En sliten dame og en positiv smertepasient=to gode venner

Deretter bar det til Hilton. Ingen ord kan beskrive følelsen av en halvtime på badet til Rune etterfulgt av noen minutter i sengen hans. Rune bedyrer at det er det alle damer sier til ham.

34C68C5C C241 44Aa B1A6 D9A675Dc4B21

Reinspikka lykke på Hilton!

Neste dag var det ingen bønn, Christina insisterte på at jeg måtte smake en av deres fiskeretter med banan. Fantastisk at jeg ikke turde å avslå. For en rett! Høykvalitet servert i isoporboks. En perfekt avslutning på rundturen i taxi med vår ikke fullt så øldrikkende taximann, Randall aka ung Snoop Dog. Han viste seg å være over femti og vi gjettet 23, han gjettet at vi var over femti og hadde mer rett enn oss selv om det er noen år siden jeg sluttet å ha behov for å juge alderen oppover. Det var gøy å se Barbados, høydepunktene for Eiril var barndomshjemmet til Rihanna etterfulgt av palasset hun har gitt til foreldrene sine og sukkerrørslang hvor jeg holdt på å daue da det kom en bil. Johannes maste mest om iPad, men fikk full tenning på utkikkspunktet Cherry Hill. Der var det salgsboder og ikke nok cash i lomma til å kjøpe alt han kunne tenke seg. Kom ikke unna et ganske stort smykke han bare måtte ha. Jeg lot meg overtale til å kjøpe et armbånd som både bringer lykke, minsker stress og fjerner leddplager. Randall fortalte at moren til Rihanna driver en klesbutikk i byen. Tipp topp for Eiril med et plagg fra den butikken i kalendergave. Som bonus ble det lang prat med moren, flere plagg, avslag i prisen, Rihanna-pins i gave og en god klem fra hun Eiril beskriver som halve Rihanna.

3E435C85 B6A0 4B09 B9F1 78D5770Db500

Barndomshjemmet

9C1De1F7 226E 4Eef Bbc9 Fe68Db23A5B9

Slottet til Rihanna hvor foreldrene bor

A50Ca30E 7Bfe 43D2 B719 6742Eb915657

Cherry Hill, to sukkeravhengige og Johannes for opptatt med shopping til å bli med på bildet

F4993690 423D 454F A0A5 Bca8833D3A04

Klarer nok ikke å matche denne kalendergaven selv om svømming med skilpadder også er ganske kult

De første dagene var jeg ekstra sliten og uvanlig asosial. Møtte SkyDancerne og en haug med hyggelige folk, men snakket kun på autopilot. Så tok det seg opp. Fikk noen timer alene på café fordi jeg igjen hadde problemer med å hente ut bilder fra telefonen da jeg skulle oppdatere bloggen. Det ble et fint vorspiel til fest på SkyDancer og starten på nye fine vennskap med Jaro og Anouk- Karibienekspertene som har gitt oss så mange gode råd om veien videre og den franske båten Manua.

På stambaren Pirate Cove møtte vi den norske båten Fiesta, og både voksne og barn likte så godt å snakke med dem. Johannes lærte at han ikke kan vedde bort øl før han blir 18. Han kom slukøret til meg og spurte hvor mye det kostet for to øl. Det viste seg at han hadde tapt et veddemål. Vi hjalp ham å cashe inn kravet denne gangen. Tross alt viktig å gjøre opp for seg. Dessuten skylder jeg dem en takk for å klare å hoppe i sjøen fra båten. Sto på rekka, feig som en rotte, da vi vinket farvel til dem. De talte til tre og vipps ble jeg tøffere enn før og fra da en hopper. Veldig bra, for badetrappen vår er skikkelig vond - spesielt etter den ble bøyd da fortøyningstauet vårt røk på Kapp Verde og sendte oss i brygga med et brak.

Rune ble sendt hjem i en dyr boks. Første klasse i eget avlukke. Trist at han forlot oss, men veldig deilig at han var på vei mot bedring og ikke bare smertelindring for armen.

Vi forlot Barbados med tungt hjerte og la kursen mot Grenada. Et døgn på seil hvor Håvard tok mesteparten. Jeg har gått noen skritt tilbake i seilutviklingen og synes det var skremmende på nattevakt. Regner med at det løser seg etterhvert som kreftene kommer tilbake. De er helt klart på vei!

17Bc5439 Ae4F 4205 92A1 1439Aab27151

Pirate Cove, hvit strand, hengekøyer og bading fra morgen til kveld for Johannes. Takk for oss, Barbados❤️

Legg igjen en kommentar