Om Håvard Tjora


Jeg heter Håvard Tjora. Jeg er utdannet allmennlærer, og har et brennende engasjement for barn og læring. For tiden jobber jeg med bokskriving, foredrag og utdanningsutvikling. Jeg jobber også med å lage og utvikle undervisningsfilmer, som ligger gratis ute på www.ufilm.no


Jeg er utdannet allmennlærer (med undervisningskompetanse for 1.-10.klasse) fra Høgskolen i Oslo. Ved siden av lærerutdanningen, har jeg videreutdanning innen Læringsstiler fra St.John's University, sertifisert av Rita Dunn. Jeg har også en mastergrad i Lese- og skriveveiledning fra UiO.

I 2009 var jeg med som læreren i TV-serien Blanke ark på TVNorge. TV-serien tok for seg elever i ungdomsskolen som strevde både med motivasjon og resultater, men som i løpet av få uker gjorde det svært mye bedre på skolen, og fikk økt motivasjon. Blanke ark var frem til da TVNorges mest sette TV-program.

I 2011 var jeg med i Blanke ark 2, denne gangen med elever som hadde sluttet i videregående. Begge TV-seriene skapte mye debatt om skole og utdanning.

Fra 2010 har jeg hatt fast spalte i Dagbladet, der jeg skriver om skole og oppvekst. Med godt over 100 artikler om temaet, har jeg skapt og vært i mange debatter knyttet til skole og utdanning i Norge. I 2016 ga Dagbladet ut "Tjora-magasinet".

Fra 2009 har jeg skrevet flere bøker, ta gjerne en titt på dem her. Fra 2010 har jeg dessuten holdt foredrag over hele landet om skole og læring.

I 2013 flyttet familien min og jeg til Svalbard. Der har jeg jobbet deltid på Longyearbyen skole, og deltid med å reise til "fastlandet" og holder foredrag/ha veiledning. Nå har jeg imidlertid tatt med hele familien ut på havet. Vi satte seil fra Svalbard i Juli 2018, og skal bruke ett år på å seile til Karibien og tilbake. Tiden fremover vil derfor bli brukt til seiling og oppdateringer av denne nettsiden.

Ht Cover Photo2

Om bloggen

Bloggen min på denne nettsiden vil det kommende året bli brukt til å dele erfaringene våre fra seilturen vi er på. Kona mi, Viktoria, kommer også til å skrive litt her. Sammen skal vi førsøke å gi dere et realistisk bilde av hva en slik tur innebærer, både for oss og for barna.

Img 4454