Bøker


Jeg har gitt ut flere bøker som omhandler barn og skole. Her får du en oversikt over mine mest populære bøker. Bøkene kan bestilles hos de fleste bokhandlere.

Mattemester

(Håvard Tjora)

En praktisk oppgavebok med mattenøtter og artige oppgaver, for øvd og uøvd, fra 9 til 99! Hoderegningstriks, koder og kodespråk, fingerganging, måling av høyde med tommel, Fibonaccis tallrekke, trekantens egenskaper, innsikt i areal og volum, det gylne snitt, Pytagoras` berømte setning, algebra og overføring av krefter med vektstang. Her er mye moro å bryne seg på for alle. Håvard Tjora er et oppkomme av artige oppgaver og spissfindige mattenøtter, med utgangspunkt i den populære boka "Mattemagi", som har solgt i over 100 000 eksemplarer bare i Norge.

Org Mattemester Hoy1

Mattemester - over 200 gøyale, spennende og nyttige matematikkoppgaver for hele familien.

Mattemagi

En bok om levendegjøring av matematikk. Boka tar for seg underfundigheter, fakta, regler og tankevekkere i en morsom miks som passer for den matteinteresserte og den demotiverte. Boka er lettlest, det er ikke en reglebok i matematikk, men mer ment som en ispirasjonsbok. Boka er oversatt til flere språk, og solgt i over 100 000 eksemplarer, noe som gjør den til Norges mest solgte sakprosabok for barn noensinne

Org Mattemagi1

Mattemagi

Verdt å vite fra grunnskolens pensum

Hva må du egentlig kunne fra grunnskolen? I denne boka finner du alle kompetansemålene fra 1.-10. klasse i naturfag og samfunnsfag (geografi, historie, samfunnsfag) samlet mellom to permer.

Boka gir en kortfattet oppsummering av hva elevene skal lære i løpet av grunnskolen. Boka er en ypperlig innføringsbok for elevene, og en god oppsummeringsbok til for eksempel eksamen. Boka passer fint for foreldre som vil sette seg litt inn i hva barna skal kunne, og den passer fint for lærere som vil ha innspill til hva elevene skal sitte igjen med etter endt tema.

Org Verdt A Vite Stor

Verdt å vite fra grunnskolens pensum

Leksehjelp i matematikk for foreldre

Boka tar for seg de ulike temaene i grunnskolepensum i matematikk, trinn for trinn. Det er lagt vekk på et muntlig språk, og mange regneeksempler med forklaringer.

Boka bygger på de samme prinsippene Tjora underviste etter i TV-seriene Blanke ark på TVNorge. Boka passer bra som oppslagsbok og inspirasjon til foreldre, såvel som elever.

Org Leksehjelp I Matematikk Stor

Leksehjelp i matematikk for foreldre