Saint-Malo og Brest. Hjelp!

Fin seilas til St-Malo. Fikk ikke tak i ny pumpe til gråvannet så da ble det enda vanskeligere å vaske opp enn vanlig.

Tidlig i reisen hadde vi båtmøte for å fordele oppgaver. Hjemme er vi opptatte av at alle må bidra på alle oppdrag, men her har fordelingen blitt mer gammeldags. Jeg er åpenbart hysterisk i forhold til do og kjøkkenhygiene. Jeg meldte meg umiddelbart som dovasker, matlager hvis været tillater det og oppvasksjef. Dette i tillegg til rorvakt, ryddeansvarlig, fenderslask, basehopper og kjeftesmelle. Blir fryktelig hurpe av stress og liker verken å være hurpete eller stressa. Vi har heldigvis varmtvannsbereder til håndvask, og har fylt båten til randen med engangskluter, klorin og tørkerull.

Img 0828

Saint-Malo

Rart å kjenne på at jeg egentlig var motvillig til at Eiril skulle dele kjøkkenansvaret. Heldigvis trumfet hun igjennom at hun skal lage middag tre dager i uka. Hun er flink og lager supergod mat.

Johannes er vannfyllinsgeneral, støvtørker, ryggkløer, humørspreder og renovasjonskollegaen til Eiril. Håvard er kaptein, styrmann, bysseansvarlig i dårlig vær, vhf-operatør, planlegger, motivator, bærer og vaktmester..

Framme i Saint-Malo tok vi en kveldstur for å se på byen. Virkelig vakkert der. Tidspresset drev oss videre mot Brest etter en time på et myntvaskeri allerede morgenen etter. Potensielt the gate to hell. Siste stopp før Biscaya.

Img 0830

Finnes det myntvaskerier i Norge? Jeg liker dem i hvert fall. Store maskiner og tid for meg selv.

Img 0835

Stadig jakt på wifi og skygge. Ingen av oss tåler varmen spesielt godt. Enda et argument for å droppe Karibien.

Legg igjen en kommentar