Litt kontroll, rock‘n roll!

Jeg har følt meg så usikker og klønete på båten til nå. Utrolig deilig å endelig føle å ha litt kontroll.

Ble nesten sur da Håvard forlangte roret tilbake på vei inn til Haugesund. Det jeg har kontroll på er kartet når jeg bruker min kartvisning, storseil, autopilot og motor. Helst på en gang. Har et ekstra sjøkart på en iPad og der har jeg låst skjermen så jeg kan snu kartet. «Nord opp» er utrolig forvirrende. Kurs opp» er som GPS-en i bilen. Har trosset kapteinen og funnet min egen vei. Autopiloten gir meg bedre tid til å skaffe oversikt over detaljene i ruta som er lagt opp og skjær og møtende trafikk blir mye mindre skummelt. Insisterte på å styre oss inn mot Stavanger også. Borea ga bånn gass og dundret avsted i 10 knop. Ny fartsrekord!

Fornøyd på vei inn til Stavanger

Glad, uredd og fornøyd med meg selv i innseilingen til Stavanger.

I Stavanger forlot barna og jeg skuta og flyttet inn til gammelsjefen fra Longyearbyen, Bente og sønnen hennes, Lasse. Bente dro på jobb og Lasse tok seg fri fra SFO. Barna var på selvstyr i trygt nabolag og jeg satt pal i tre dager for å ordne jobbting på overtid. Middagene tok vi med Håvard på kaia.

Pizzafest I Vestlandsblest

Pizzafest på kaia

Håvard ble igjen i båten fordi han ikke tåler katter. Bente og Lasse har to utstillingskatter, og heldigvis stakk de ikke av da ytterdøra blåste opp og sto åpen i femten minutter. Hjelpes meg, for en vill panikk da jeg oppdaget at døra var åpen etter at barna hadde gått ut. Tok meg noen minutter å finne ut at kattene sov inne. Da er vi kanskje velkomne neste gang også. Håper det, for her er det himla godt å være!

Lasse

Lasse, den Johannes kaller sin beste venn.

Johannes

Johannes elsker bøyene på lekeplassen.

Eiril

Eiril chiller

Hadde avtalt å holde et foredrag i Skien, og nøt alenetiden på seksten timer på tog over to dager. Kanskje med unntak av to timers venting på en benk på Nordagutu stasjon i regn og blest.

Det styrtregnet da jeg skulle dra fra båten mot togstasjonen. Orket ikke tanken på å drukne den nye datamaskinen på vei til foredraget, så jeg pakket hele bagasjen inn i mange bæreposer. Dessuten har faren min lært meg at ingen raner en mann med pose. Det gjelder damer også.

Ingen Raner En Mann Med Pose

Trygg for både regn og robberier

Både PC-en og jeg kom oss til Skien og middag og superhyggelig venninnekveld med Mette Bunting og Lene Heibø Knudsen i Porsgrunn. Damene er i utgangspunktet Håvards venninner. De var fagansvarlige da han spilte inn «Blanke ark». Heldigvis har de besøkt oss flere ganger og nå er de skikkelig mine også. Kvelden ble lang og samtidig for kort. Holdt foredrag i tre timer tidlig neste morgen og har nå inngått et samarbeid med en skole i Skien. De skal prøve ut Minormetoden som jeg har videreutviklet og tilpasset til barn. Minormetoden lærte jeg av Lisen Engh. Et fyrverkeri av en dame som har laget læremidler for minoritetsspråklige med særlig vekt på grammatikk og uttale i en årrekke. Da Lisen valgte å trappe ned i en alder av 88, tiltrodde hun meg oppgaven å videreutvikle alt hun noen gang har publisert. Veldig gøy at Stigeråsen skole har lyst til å prøve!

Planen var opprinnelig å reise til Skien fra Kristiansand, men så langt kom vi ikke. Eller riktigere, så langt orket ikke jeg å seile etter at jeg først fikk smaken på land, wifi og venninnetid.

Penga Flyr

Utgiftene står i kø. Tre bæreposer med medisiner til 5567 kroner. Riggsjekk, rørlegger, bedre regntøy, vaksiner, advokatregning på grunn av tomten vi har kjøpt i Kabelvåg. Pengene flyr!

Tre Poser Medisiner

Medisinskapet

Korka båt

Det brenner på dass. Doen er ikke tett, og båten må korkes før rørleggeren kommer. Store bøter venter på de som ligger til kai med halvfri flyt fra tanken. Ikke oss denne gangen.

Ungen Viser Muskler I Stanvanger

Ungen viser muskler i Stavanger. Påfyll av shopping, kino og møte jevnaldrende gjorde susen! Jeg hulket meg forøvrig gjennom "Mamma Mia", flaks at Eiril ikke blir spesielt flau over foreldrene sine - selv om hun har god grunn til det mange ganger.

Legg igjen en kommentar