Dieseldyret kommer!

Vi tok ingen sjanser og kjørte for halv maskin fra Bodø.

Første stopp Rødøy. Jeg har aldri satt mer pris på en dusj og muligheten for å vaske klær. Møtte tilfeldig et veldig hyggelig ektepar på flyet til Bodø da jeg reiste opp for å begynne båtpussen. De anbefalte å dra innom Selsøyvik Handelssted og det er jeg skikkelig glad for at vi fulgte opp. Kom dit sent på kvelden, Eiril benket seg til med brus og wifi. Håvard hadde ikke mer enn skrudd av motoren før han og Johannes dro fram fiskestangen og kun minutter senere hadde Johannes trukket opp to makrell. Nattmat på dekk og enighet om at det var helt innafor å være på seiltur. Endelig fikk vi alle en følelse av ro.

Img 9970

Gutta tester fiskelykken ved midnatt.

Endelig Wifi

Endelig wifi!

nattmat

Jadda! Makrell til nattmat.

Vi har valgt, etter mange diskusjoner oss voksne imellom, å la barna være sent oppe og stå opp senere enn oss. Barna og jeg synes fortsatt at livet er best til kai og at det er slitsomt å reise til nytt sted hver eneste dag. Da er det fint om vi kan samles på kvelden, kanskje gå en tur og strekke på bena og seile videre mens de fortsatt sover for å korte ned turen for dem. Vi har også lagt om planen om kortere strekk hver dag Nå seiler vi gjerne 10-14 timer for å kunne ligge lengre i hver havn.

Vi dro imidlertid tidligere fra Selsøyvik enn vi hadde lyst til på grunn av motorproblemene. Gikk til Sandnessjøen og fikk stadig større tro på at problemet vårt var dieseldyr. Jeg googlet og ropte hjelp på Facebook! Vi har hatt skikkelige dieselluktproblemer som endelig var ordnet. Vi har vasket tusen ganger, skiftet ut alle puter og madrasser og brukt ozonmaskin og i Melbu fikk vi fikset det siste diesellokket som ikke har vært tett så lenge vi har eid båten til tross for uendelig mange forsøk. Da Håvard sto klar til å bryte opp det lokket begynte jeg å grine, igjen.

Håvard hadde ikke tid til å sitte der og grine, så han gikk i gang med en annen tank først. Jeg evakuerte. Jeg må ha vært litt optimistisk, for jeg sendte Eiril inn i en interiørbutikk med frie tøyler for å gjøre stua levelig. Hun gikk for grønt. Det ble innmari fint, og jeg hadde ikke kommet på grønne puter, ei plante og et rundt speil selv. Jakten på en uknuselig vase fortsetter i en annen by. Johannes ble bestukket med en diger legopakke og plassert på dekk mens Eiril og jeg gikk på restaurant. Der ble jaggu ungen tilbudt både øl og vin, og da vi skulle gå spurte en annen servitør om vi ville splitte regningen. Det ble Cola på henne, altså!

dieseldyr

Evakuering! Det var ryddig i går..

makeover

Familiens interiørdesigner tok oppdraget med å gjøre stua levelig.

Cola

Cola-skål på tolvåringen!!

Bestikkelser

Kjøpte oss litt jentetid til shopping og restaurant uten den mest utålmodige med på lasset

Håvard jaktet på dieseldyr, stakk armen ned i en full tank og rotet rundt. Heldigvis fant han ingen og fikk råd av Nick om å avslutte jakten. Takk og pris. Torvid Jacobsen seilte inn som neste superhelt, han kom med mekaniker, Zalo, kaffe og cognac, hyggelige venner, super kone, såpe og dusj. I tillegg gikk vi til innkjøp av babyolje etter å ha møtt ham. Jaggu er det ikke sånn at du kan helle babyolje i do for å smøre den dingsen du drar opp og ned hvis den har blitt litt trå.

ekkelt.no

-Ok, jeg kan bli med på seiltur hvis det ALDRI mer blir lagt møkkete ting på kjøkkenbenken.. Skjønner at det var et urimelig krav i sin tid, men fytte rakkern så ekkelt.

Det er også bare å venne seg til at båten blir fullstendig kaotisk hver gang noe må fikses. Har sluttet å bli kveldende frustrert over det og skjønt hvorfor Håvard reagerte da jeg sa til folk at jeg gledet meg til et år med ferie. Båtlivet er ikke ferie.

Det går forresten bedre og bedre å hoppe i land når vi skal fortøye. Har sluttet å skrike og banne, men lukker fortsatt øynene akkurat i det jeg hopper.

Legg igjen en kommentar