La Corūna

Skuffelsen gikk tungt gjennom skuta da Håvard annonserte at det bare var 15 timer igjen av Biscayakryssingen. Ingen av oss ønsket at det skulle slutte og alle hadde lyst til å kidnappe Mathias.

Img 0974

Mathias Lisberg, vår alles kjære venn. Nå får aldri Håvard ha ham for seg selv lengre, kun på ekstreme overfarter som de begge liker bedre enn noen av oss andre om bord.

Telefondekningen nådde oss lenge før vi nådde land, og Dag, vår mann i Oslo som burde vært med på hele turen, kunne fortelle: «Jeg antar at turen nå går mot A Corūna, eller La Corūna. Alt ettersom hva du foretrekker.

Byen er i Galicia, en region av Spania. Her snakker folket galisisk, som minner mer om portugisisk enn spansk. Greit å være klar over dette, slik at dere ikke havner i situasjon hvor dere tror dere har havna i Portugal når dere hører lokalbefolkningen prate.

Byen er stor. En viktig historisk skikkelse er verdt å merke seg. Maria Pita. Hun sto på toppen av Borgen i 1539 da engelskmennene kom for å innta byen.

Hun drepte en engelsk flaggbærer da alt så håpløst ut. «Den som har ære, følg meg», ropte hun. Byen fulgte henne, kvinner, menn og barn. Engelskmennene ble jaget ut på havet.

Dama hadde stor tiltrekningskraft. Hun var gift fire ganger.

Som belønning for sitt mot, fikk hun kongelig pensjon og retten til å handle med esler over grensa til Portugal. Ikke verst.

En mindre kjent dame deltok også i slaget,
Ines de Ben. Hun måtte motta behandling etter skuddskader påført av engelskmennene.

Men befolkningen bærer tydeligvis ikke nag mot engelskmenn. I en park finner dere gravkammeret til Sir John Moore. Generalløytnant for engelskmennene. Drept i 1809 i et slag mot Napoleon. Mannen gjøres ære på.

Annet av interesse er at byen kalles byen av glass. Avenida de A Marina vil forklare dere hvorfor. Ta en spasertur der.

Castillo de SAN Anton må visstnok besøkes. Fort fra 1600-tallet.

Torre de Hercules må også besøkes. 1900 år gammelt fyrtårn bygget av romerne.

Gamlebyen er vel noe man må stikke innom, selv om slike er relativt like rundt om. Uansett har flere turister rapportert om at det er mulig å gå seg bort der inne. Men uansett finner man et hyggelig sted å hvile ut før man finner veien ut igjen. Ikke slipp unga av syne med andre ord. Dette bør duge. Håper bare jeg har gjettet riktig destinasjon.

God tur videre.»

Dag Trulsen

Dag Trulsen! Verdens beste fyr. Hvis du er dame og over gjennomsnittet positiv og hyggelig kan jeg formidle kontaktinformasjon. Det er en fordel om du liker seiling. Du bør ikke sjekke ut fb-profilen hans på egenhånd. Han bruker den bare for å kunne mene viktige ting om skole og samfunn, ikke som sosialt møtested.

Og god tur ble det. For en hyggelig by. Havnet i tillegg midt i mellom de norske båtene Thilde og Katja. Et veldig hyggelig gjensyn. Nå ble vi også bedre kjent med tvillingguttene på Katja, Christopher og Casper (10). Johannes har ikke lekt med andre barn siden Trøndelag og ble fort husvarm. Trist da de dro videre, hyggelig at vi ser dem snart igjen.

Img 1094

Cathrine og Christian fra nabobåten "Katja". Vår invitasjon om kaffe hos oss ble erstattet av vin hos dem og båtvisning både her og der og mer vin hos oss. Vi ses snart, godtfolk! Hurra!

Img 1076

Utsikten fra Torre de Hercules. Johannes fikk først høydeskrekk, men vant over seg selv og nøt utsikten han med.

Img 1043

Eiril og jeg fant et deilig fristed. Topp wifi og sinnsykt god mat.

Img 1062

Vi lever godt om bord og enda bedre i land. Fortsatt et stykke igjen til jeg matcher kjempen, men hadde vært fint med et treningsprogram snart. Stabilt humør har også vært en utfordring for mannskapet. Uvant å leve så tett 24 timer i døgnet.

Vi ble lengre til kai enn først planlagt fordi vi ventet på seilkongen, Anders Løvlie. Han ble snytt for Biscaya og var åpen for alt. Hans eneste krav var at Eiril og Håvard måtte bli med på surfeskole. Planen var å surfe i La Corüna, men værmeldingene ble stadig dårligere. Valget ble da å seile direkte til Cascais i Portugal. Tre døgn rett forbi mange spanske perler. Vi hadde bare fint vær og dødens kyst viste seg fra sin beste side. Enda en strålende seilas. Takk for nå Anders, vi digger deg!

Anders Løvlie

Selveste seilkongen, Anders Løvlie!

Img 1124

Anders har musikkundervisning om bord. Dagens leksjon nærmer seg indoktrinering. Mobb Deep, vår nye rap-favoritt. En engasjerende foreleser! Dagen etter ble det surfing i gymtimen. Du er strålende, Anders og selvfølgelig alltid velkommen der vi er!

Img 1092

ps. Jeg lovte meg selv og mannskapet på "Katja" at jeg aldri mer skulle snakke nedsettende om utseendet til Borea. Jeg har rett og slett vært flau over henne hver gang vi kom til ny havn. Båten er fin, hun. I tillegg har vi både papegøye og gitar.

Legg igjen en kommentar